Miten auttaisit itseäsi tänään?

Elämässä emme pääse kokonaan eroon epämiellyttävistä tunteista, tuntemuksista, ajatuksista tai tapahtumista. Tulee ikäviä uutisia, surua ja fyysistä kipua. Evoluution ja selviytymisen vuoksi aivomme ovat rakentuneet niin, että negatiiviset asiat jäävät usein paremmin mieleen kuin positiiviset. Omat virheet saatetaan muistaa pitkään, vaikka muut ovat ne unohtaneet jo aikaa sitten. Itsekritiikki välillä nostaa päätään, ja vie meiltä energiaa merkityksellisemmistä asioista. Kiire, stressi, ahdistus, viha, pelko, syyllisyys, häpeä, katkeruus, mustasukkaisuus, ikävä. Lista on pitkä.

Jokaisella meillä on omat selviytymiskeinomme. Jotkut lisäävät liikuntaa, toiset itkevät tai purkavat stressiä luovilla menetelmillä. Jotkut lähtevät ratkomaan tilannetta älyllisesti. Toiset mietiskelevät tai soittavat läheiselle. Omaa oloa voi helpottaa monin eri keinoin.

Kun olosi on jostain syystä hankala, käytkö saunassa rentoutumassa? Hemmotteletko itseäsi jalkakylvyllä? Puratko tuntojasi juoksulenkillä? Nautitko tuoreesta rahkapullasta? Tuoksutteletko eteerisiä öljyjä? Kuunteletko mielimusiikkiasi? Soitatko parhaimmalle ystävälle? Kirjoitatko päiväkirjaa? Teetkö rentoutusharjoituksen? Otatko nokoset? Katsotko elokuvan? Soitatko soitinta? Laulatko? Tanssitko? Venytteletkö? Meditoitko? Luetko kirjaa? Katseletko vanhoja valokuvia? Hengitätkö tietoisesti syvempään?


Miten sinä autat itseäsi?








Kommentit